Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tumskruven dras åt ..?

Annons

Nu drar socialdemokraterna med benäget bistånd av kommunister och miljöpartister återigen ett varv på tumskruven när det gäller nya skattepålagor som kommer att drabba de sämst ställda i samhället: lågavlönade, fattigpensionärer, sjukpensionärer samt landsbygdsboende.

Du har väl fått ditt besked från försäkringskassan, där du i bästa fall kan tillgodoräkna dig den enorma höjningen av hör och häpna mellan 11 och 16 kronor per månad, beroende på vilken skattesats som råder i din kommun och ditt landsting. Det kan också gå minus, det gjorde det för oss.

Detta är en ren och skär diskriminering av den folkgrupp som under hela sitt arbetsliv från tidig ålder betalat och gjort rätt för den pension som förespeglades genom ATP-systemet, som nu genom sossarnas försorg mer eller mindre konfiskerats.

"Om detta må vi tala"; Stölden av våra AP-fonder. Så praktiseras det som hos sossarna kallas för solidaritet och rättvisa.

Det är skrämmande att det bara finns ett parti som kämpar för att vi pensionärer ska få någon kompensation för alla kostnads- och skattehöjningar som duggat tätt de senaste åren, nämligen SPI, seniorpartiet. Sossarna med Bosse Ringholm och påläggskalven, han med "köttberget", och medierna basunerar ut att nästa år eller nästnästa år, då får vi skattesänkningar.

Detta tolkar jag så att det gäller alla människor. Av vad som framgått gäller det bara löntagare. Vi pensionärer får ingen skattesänkning. Vi är inga bidragstagare, de flesta av oss har arbetat till 65-årsåldern och betalat ATP sedan 1959, så vi har gjort rätt för vår pension.

Därför kräver vi från SPI att de utfästelser som garanteras när det gäller våra pensioner infrias, plus att stölden av AP-fonderna återbetalas. Det är beklämmande att höra Göran Persson gå ut med nya löften som endast existerar i hans fantasi, det är bättre att kalla det vid sitt rätta namn, ren och skär lögn.

Glömda är löftena som gavs från talarstolen i Björkvik 1998. Ett som jag inte glömt var löftet att det nu var pensionärernas tur att bli ihågkomna för att de hade ställt upp och varit med och sanerat landets ekonomi, då som nu var landets ekonomi på rätt väg, allt enligt samma talare.

En lite påminnelse till densamme: Den som är satt i skuld är icke fri. Den svenska statsskulden ökar från år till år trots att vi har världens högsta skatter, och de tenderar att fortsätta att höjas. Hur blev det med den stolta devisen "Vård skola och omsorg" som ekade från talarstolar landet runt? Med facit i handen har vi fått svaret, nedrustning av primärvård, sjukvård, äldrevård och tandvård.

Sossepolitiken har cementerat klasstillhörigheten när det gäller fattigpensionärernas och låglöneinkomsttagarnas möjlighet att klara de mest skriande behoven av tandvård, trots löften om motsatsen av Persson.

När det gäller kriminalpolitiken utlovades fler poliser och ett tryggare samhälle att leva i. Om du drabbas i dag finns små möjligheter att få den hjälp från berörd myndighet som krävs. Orsaken till detta är att även på detta område har nedrustningen slagit hårt mot hela samhället.

Den förda sossepolitiken har givit acceptans åt ett samhälle där mord, rån och överfall är vardagshändelser. Sverige har blivit en tummelplats för allehanda ligor som opererar mer eller mindre fritt på grund av ned- och avrustningen av landets polis och rättsväsen.

Nu i januari höjs nästan allting, ny skattepålaga beträffande din bilskatt, en höjning på 300-400 kronor om året som drabbar dem som bor på landsbygden och saknar kollektivtrafik för sin utkomst. Ytterligare ett led i den förda sossepolitiken att avfolka landsbygden, livligt påhejade av kommunister och miljöpartister.

Låt oss inte glömma, låt oss ändra på det 2006. Några nya löften att svika kommer i valfläskpaketet från sossarna 2006. Men om pensionärerna talas det endast om ökade avgifter inom sjuk-, medicin- och tandvård, inga höjningar där inte.

Ruth Falk

Birger Andersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons