Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Hedman: Ändrade spelregler hotar demokratin

Annons

Nu är väl måttet ändå rågat. Aldrig trodde jag väl att jag skulle få uppleva något liknade.

Svenska folket i det mest demokratiska landet i världen har efter en valkampanj som inte har varit så helt demokratisk ändå valt in ett parti som inkräktar på etablissemangets hävdvunna krav på exklusiv makt.

Då reagerar detta etablissemang med att överväga förändring av gällande spelregler för att behålla den exklusiva makten för egen räkning.

Jag tänker givetvis på hur alla så kallade demokratiska partier ett par dagar efter valet funderar på att förändra reglerna för deltagande i riksdagens utskott.

Visserligen säger de alla, att de inte tagit ställning förrän valresultatet blivit klart. Men att de över huvud taget tänker tanken är en skamfläck som vi inte trodde att medborgarna skulle utsättas för av sina makthavare.

De etablerade försöker motivera sina odemokratiska tankar med att de gör det av omsorg för Sverige. Vi betackar oss för sådan omsorg och oönskat förmynderi.

Var så vänliga och rätta er efter folkets röst. Annars har ni en hel hop av nya och genom trots tillkomna sverigedemokrater till nästa val. Undertecknad kommer att vara en av dem, jag lovar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons