Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Hedman: Flygplatsen kommer aldrig att gå ihop

Annons

Att allianskvartetten Unell (M), Källberg (FP), Kallsäby (C) och Lindelöf (KD) vet något, som inte jag vet är väl inte konstigt. Men att de vet något, som varken regionens näringslivsföreträdare eller någon del av vetenskapen känner till kan väl förvåna en smula. Deras försvar av flygplatsen verkar helt grunda sig på magkänsla, vilket inte heller behöver vara fel.

Men om denna känsla har prestige och ovilja att erkänna misslyckanden som grund, ja då är känslan inte mycket värd.

Värdet av flygplatsen ligger alltid i framtiden enligt entusiasterna. Tidigare skulle flygplatsen gå ihop i framtiden, gärna nästa år. Nu har man insett att så inte blir fallet. Då ska flygplatsen ge ett sådant bidrag till stadens ekonomi i framtiden att vi då kan anställa de lärare och den vårdpersonal, som vi behöver och som vi tvingades att avstå ifrån under den långa period då flygplatsen enbart dränerade staden på pengar.

Fromma förhoppningar och inget annat. Om det nu är så att flygplatsen har denna strategiska betydelse för regionen, ja till och med för nationen, varför är det då ingen annan som vill vara med och betala för kalaset? Ser inte kranskommunerna, näringslivet och staten flygplatsens värde och öppnar plånböckerna?

Och med denna potential i flygplatsen, varför inte ta steget fullt ut och bjuda in till aktieteckning i bolaget. Det skulle ju rädda finansieringen för lång tid framåt. Antar att kvartetten skulle ställa sig längst fram i kön för att handla aktier för egna pengar eller?

Och kom nu inte med jämförelsen med infra-struktur i form av cykel-¿banor och gatunät. Det är ¿en helt annan sak. Den ¿infrastrukturen är ofrånkomlig och inget val och den gagnar västeråsarna och inga andra.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons