Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Hedman går över gränsen

Annons

Jag brukar med intresse läsa inläggen från Ulf Hedman. Men i VLT den 12 oktober går Hedman över gränsen i sin kritik av politiker. Jag delar Hedmans upprördhet över att några av de nya ministrarna tagit sig friheter som att strunta i att betala tv-licens eller att anlita barnflickor svart.

Det faktum att några statsråd rejält gjort bort sig ger inte Ulf Hedman rätt att hävda att politiker oavsett partitillhörighet är en i grunden förtappad och korrupt del av befolkningen som ingen kan lita på. Jag har politiska förtroendeuppdrag och har haft detta sedan 1971 och jag kan inte acceptera att på grund av detta bli sammankopplad med dessa fuskande ministrar.

Det finns ett engelskt uttryck som lyder ?guilt by connection? det vill säga skyldig på grund av kopplingen till någon eller något. Svensk rättstradition tar starkt avstånd från detta. Det borde också Ulf Hedman göra.

Ulf Hedman brukar ha något viktigt att säga i sina inlägg. Men denna gång var det enbart ett billigt sätt att misskreditera ett stort antal människor som lägger ner en stor del av sin fritid på att arbeta för ett bättre samhälle.

Bengt-Åke Nilsson (fp)

Gruppledare för folkpartiet i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons