Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla-Brita Arnör: Lögarängen idealisk för ett äventyrsbad

Annons

Magnus Johansson (VLT den 15 november) har missförstått mig om äventyrsbadets placering. Lögarängen är ju redan inhägnad, och det område på 5000 kvadratmeter som planerats för ett kommande äventyrsbad ligger inom det inhägnade området mellan Mälarstranden och det nuvarande badet. Det underbara grönområdet på cirka 15000 kvadratmeter som ligger utanför det inhägnade området skulle fortsättningsvis vara grönt och ett fritt område för lek såväl sommar som vinter.

Markområdet under det stora, höga och K-märkta före detta Ångkraftverkets yta på 15000 kvadratmeter är förgiftat av farliga ämnen från gången verksamhet. Skall man verkligen kunna rena denna markyta? Har man företagit någon provrening? Länsstyrelsen har tydligen kunnat ge dispens på delar av K-märkningen, som innebär ett kulturskydd och skall bevara och vårda en gammal byggnad. Gäller inte K-märningen vid byggande av äventyrsbad?

Det är nu två år sedan stadsledningen beordrade Allan Lundin, nuvarande chef för fritidsverksamheten i Västerås stad inklusive Lögarängsbadet att avbryta det långt framkomna utvecklingsarbetet för ett äventyrsbad i Lögarängen till förmån för Peabs idé. Ännu har inte Peab kunnat presentera ritningar för ett tilltänkt äventyrsbad i Kokpunkten eller den "viljeyttring" som Elisabeth Fridén väntar på. Sponsorerna är för få. Nu är ett energicenter hetast i planerna, och äventyrsbadet tycks ligga i bakvatten.

Det är inte rationellt och ekonomiskt försvarsbart att uppföra ett äventyrsbad (västeråsarna skulle garantera 375 miljoner under 25 år) i denna snart hundraåriga byggnad. Den ligger ocentralt, och området beskrivet i Bengt Anderssons replik på min artikel är inte orsak nog att frånta Lögarängsbadet dess rättmätiga och ideala placering för ett äventyrsbad. Detta skulle kosta "endast" 170-175 milljoner. Dessutom är planerna redan utarbetade.

Ulla-Brita Arnör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons