Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson (S): Den borgerliga alliansen har övergett framtiden

Sedan valet 2006 regerar en moderatstyrd koalition i Västerås. Efter tre år går åt allt mera kraft att hålla ihop. Vi möter framtiden avstannande i stället för att komma framåt med kraft och
i full fart.

Annons

Det vi behöver är en politik som utvecklar och stärker. Vi behöver en tillväxtorienterad jobbpolitik för att Västerås ska stå sig i en allt tuffare konkurrens.

Sedan 2006 har majoriteten invigt motorvägar, trafikleder, idrottsanläggningar, äldreboenden, förskolor, boende för funktionshindrade med mera. Det mesta påbörjades när Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ansvarade för staden.

Västerås stad har hygglig ekonomi. I januari föreslog vi tidigareläggning av investeringar för att få lägre priser och skapa flera byggjobb. Majoriteten har inte gjort något sådant. Nu är det nästan tomt i skafferiet. Vad ska invigas nästa och följande mandatperioder? Trots storvulet prat är inte ens utbyggnaden av slussen i Södertälje på gång.

Vi behöver en aktiv arbetsmarknadspolitik. Det borde vara lätt och gå snabbt att ställa om till nytt jobb och ny karriär. Men de borgerliga har tagit ifrån Arbetsförmedlingen möjligheterna att ge enskilda ett rejält handtag i omställningen. I synnerhet har många ungdomar i Västerås ett svårt läge. Snart är var tredje ungdom utan jobb. Vad tänker de styrande göra för dem?

Västerås har en akut bostadsbrist. Till stor del beror det på att de borgerliga skrotade alla statliga stöd till bostadsbyggandet efter valet 2006. Men det beror också på att den lokala majoriteten prioriterat att sälja allmännyttiga hyresrätter i gräddlägen.

När det är dags att flytta hemifrån borde det vara enkelt att få starta det egna livet ett eget boende. Men så fungerar det inte.

Ungdomarna är framtiden. I nuläget får de varken jobb eller bostad. Den moderatstyrda regimen i riket och i Västerås har övergett de unga, och har därmed övergett framtiden.

Ulla Persson

oppositionsråd, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons