Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson (s): Kd smiter från ansvaret för bostäderna

Annons

Elisabet Fridén (kd) tvår sina händer och flyr från sitt ansvar för bostadsfrågorna i sin senaste replik om bostadspolitiken.

Genom att Mats Odell (kd) ändrade rejält i direktiven för den statliga utredningen om allmännyttan ställde sig kristdemokraterna på de privata fastighetsägarnas sida. Genom ändringen går kristdemokraterna i spetsen för att dels avveckla allmännyttan, dels införa marknadshyror.

Fridén påstår nu helt fräckt att regeringen inte tagit ställning. Det är klart att de har. Varför skulle de annars ändra så grundläggande på utredningens direktiv?

Utredningen ska remissbehandlas, skriver Fridén. Visst är det så. Västerås stad är en av de kommuner som är inbjuden att yttra sig. När beslutet om stadens yttrande ska tas i augusti måste Fridén sluta slingra sig och bestämma sig för om kristdemokraterna står på fastighetsägarnas eller hyresgästernas sida.

I mitt förra inlägg påpekade jag att Elisabet Fridén länge har efterlyst billiga hyresrätter, särskilt till ungdomarna. Jag frågade också hur ska ungdomarna få tag

i en hyresrätt med rimlig hyra i kristdemokraternas Västerås?

Fridén svarar med att skylla på att planen för Gäddeholm överklagades och att byggandet på området därmed försenats.

Men nu har Fridén och de andra i den moderatledda majoriteten styrt Västerås

i snart två år. De närmaste åren kommer många ungdomar att söka sig ut på

bostadsmarknaden för att flytta till en egen bostad.

Men kommer de att

kunna få en egen bostad? Eller ska de bo kvar hemma hos föräldrarna eller ska de tvingas till inneboende som Mats Odell vill?

Exakt vad har Elisabet Fridén gjort sedan valet 2006 för att det ska byggas billiga bostäder för ungdomar? Var kommer de att byggas? När får ungdomar flytta in i de billiga bostäderna?

Nu är det dags att Fridén börjar leverera. Finns det inga billiga ungdomsbostäder i Västerås om två år kommer hon att få stå till svars inför väljarna inför 2010 års val.

Ulla Persson

oppositionsråd (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons