Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson(s):Lågvattenmärke

Annons

Sedan när är rutinerna för att anmäla skrivelser till Västerås kommunstyrelse en partipolitisk fråga?

Jo, när den moderate KS-ordföranden Elisabeth Unell fått kritik i VLT för att hon inte delgett kommunstyrelsen en skrivelse från SACO blev rutinerna partipolitik.

Tydligen sved VLT:s kritik. Eftersom rutinerna gett upphov till kritik ska de ändras. Rutiner som socialdemokraterna - vilka annars? - enligt Elisabeth Unell har stått bakom.

Jag kom in i kommunstyrelsen under den förra borgerliga majoritetsperioden 1991-94. Under min tid har rutinerna handlagts av tjänstemännen utifrån ett lagstyrt regelverk.

Vad jag vet har rutinerna för anmälan av skrivelser aldrig varit en partipolitisk fråga. Jag kan inte påminna mig om att en enda ledamot från något parti - inte ens Elisabeth Unell - har fört på tal att ändra rutinerna.

Det finns många frågor att diskutera med partipolitiska förtecken, exempelvis vårdnadsbidrag, utförsäljning av stadens egendom, byggfrågor med flera frågor. Det räcker gott för mig. När den moderatledda majoriteten till och med börjar partipolitisera administrativa rutiner i Stadshuset tycker jag att ett lågvattenmärke har passerats.

Ulla Persson

Oppositionsråd (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons