Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulla Persson (S): Vad vill Bengt-Åke Nilsson (FP) dölja?

Annons

Genom sig själv tror Bengt-Åke Nilsson (FP) att han känner andra. Erfarenheterna av det blå borgerliga samarbetet gör att han inbillar sig att det rödgröna samarbetet fungerar på samma sätt. Det gör det inte.

I det rödgröna samarbetet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har vi förtroende för varandra. Jag litar på att gymnasieläraren och kommunalrådet Vasiliki Tsouplaki (V) har full koll på vad som bör göras inom barn- och ungdomsnämndens ansvarsområde.

Jag är även övertygad om att Vasiliki Tsouplaki kommer att göra allt för att förverkliga det vi sa om skolan i det rödgröna valmanifestet före valet.

Vi vill att fokus i skolan ska ligga på elevernas lärande och behov. Eleverna ska få det stöd som behövs för att nå målen. Därför vill vi satsa mera på IDA och barn i behov av särskilt stöd. Vill inte Nilsson göra detsamma?

Förre ordföranden i äldrenämnden Bengt-Åke Nilsson är nog snart den ende som inte sett hur vi socialdemokrater lagt förslag och reservationer i just äldrenämnden om en utredning om upphandlingarna.

I det rödgröna samarbetet gick vi till val på att göra en utredning av effekterna av de upphandlingar som gjorts de senaste åren. Nu gör vi precis det vi sade före valet.

Vi vill se hur upphandlingarna påverkat verksamhetens kvalitet, brukarnas inflytande och personalens situation. Just genom att göra uppföljningar och utvärderingar kan vi se till att säkra kvaliteten.

Men Nilsson har aldrig sett något behov av utredning, utvärdering och uppföljning. Konkurrensutsättning får inte ifrågasättas, enligt Folkpartiet.

Vad är Bengt-Åke Nilsson egentligen rädd för, när han inte vill granska kvaliteten i upphandlingarna? Vad är det han vill dölja?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons