Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unionen: Ändra inte turordningsreglerna, Liberalerna

Värna parternas trygghetslösningar

Annons

Kollektivavtal, lag eller både och om anställningsskydd.

På Liberalernas stundande landsmöte vill partistyrelsen skrota de så kallade turordningsreglerna.Det riskerar att skada relationen mellan facken och arbetsgivarna.

Unionen uppmanar Liberalernas partistyrelse att dra tillbaka sitt förslag.I Sverige regleras villkoren på arbetsmarknaden i första hand i förhandlingar mellan arbetsgivare och fackförbund. Det är en ordning som många länder avundas.

Dialogen mellan parterna gör nämligen att näringslivet snabbt kan anpassa sig till omvärldens förändringar. Avsteg från förhandlingarna rubbar maktbalansen i arbetslivet –och äventyrar Sveriges konkurrenskraft.

Ändå är det just vad delar av Liberalerna vill göra.Inför landsmötet 17–19 november föreslår Liberalernas partistyrelse att turordningsreglerna ska ersättas av ”regler som baseras på kompetens” Partiledningen vill också att företag med upp till 49 anställda helt ska kunna undanta fem personer från turordningslistan.

Det är idéer som bygger på missförstånd.Turordningsreglerna ingår i Lagen om anställningsskydd (LAS). Utgångspunkten är att den som har längst anställningstid på en arbetsplats ska ha störst chans att stanna kvar om någon måste sägas upp på grund av arbetsbrist.

Turordningslistan trumfar emellertid inte kompetens. En anställd som saknar rätt kunskaper ges inte företräde.När fackförbunden och arbetsgivarna möts i förhandling har turordningslistan ofta en central plats.

Vid neddragningar på arbetsplatser sker lösningsinriktade samtal mellan parterna. Liberalerna vill att arbetsrätten ska präglas av flexibilitet. Det gör den redan idag.

Liberalerna talar gärna om att avlasta det statliga åtagandet. Den svenska partsmodellen harmonierar väl med en sådan vision. Genom förhandlingar har till exempel 26 Saco- och TCO-förbund utvecklat en egen lösning vid arbetslöshet: omställningsavtalen. Det minskar trycket på Arbetsförmedlingen.

Omställningsavtalen innebär att den som blir uppsagd får stöd att hitta en ny anställning, utbilda sig eller starta ett företag. Avtalen gör det lättare att hantera övergången till ett nytt jobb.

I gengäld har arbetsgivarna fått större möjligheter att behålla nyckelpersoner i företaget. Att turordningsreglerna är föremål för förhandling betyder inte att de är meningslösa –snarare tvärtom. Om politiken väljer att försvaga lagstiftningen undermineras omställningsavtalen, eftersom staten ger arbetsgivarna vad de tidigare har behövt förhandla sig till.

Politiska partier ska alltid våga ompröva sin hållning. I takt med att digitalisering och automatisering omformar arbetslivet behöver till exempel utbildningspolitiken förändras. Därför är det välkommet att Liberalerna presenterar flera förslag för fortbildning av yrkesaktiva.

Bristen på kunnig arbetskraft hämmar tillväxten i näringslivet. För att möta kompetensutmaningen behöver Sverige fler korta utbildningar och kurser på högskolan som kan läsas parallellt med arbete.

Vi ska ställa om till ett livslångt lärande.När Sverige moderniseras har politiken ett ansvar att axla. Men ändrade turordningsregler skakar dynamiken på arbetsmarknaden i grunden –och sätter parternas trygghetslösningar på spel. Därför uppmanar vi Liberalerna att dra tillbaka sitt förslag.

Martin Linder

förbundsordförande Unionen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons