Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbudet minskar på landsbygden

Anders Borg (M) sa att produktionsjordbruket inte har någon framtid.

Annons

Marita Ljung (C) svingar vilt den 3 april i sin desperation att försöka försvara Alliansens politik, ja så vilt att hon helt missar målet. Dom åtgärder som Alliansen nu vill genomföra för landsbygden i sin iver att rädda Centerpartiet är i vissa fall bra men tyvärr inte lika kompletta som Vänsterpartiets förslag till åtgärder, vilket är synd.Hur ser verkligheten ut för landsbygden efter 8 år med Alliansen och ett svagt Centerparti.

Jo inte är det lysande resultat, som mycket annat i vårt samhälle så försvinner samhällsfunktioner och kvalitet försämras i privatiseringsvågen i det offentliga vilket ju även drabbar landsbygden.

14 av 16 miljömål uppnås inte på grund av Alliansens och Centerpartiets brist på miljöpolitik.

Anders Borg (M) sa att produktionsjordbruket inte har någon framtid, det är alltså uttalanden från Centerpartiets största kollega i Alliansen. Det är att svika landsbygden Marita Ljung (C)!!

Varje producent av mjölk, spannmål eller kött genererar runt sju nya jobb. Att producera mat ger mer än en förstklassig råvara, vilket Alliansen verkar ha missat.

Stora kedjor bojkottar småaffärer på landsbygden för att det är för små beställningar med tanke på sträckan. Det tyckte Eskil Erlandsson att det var bra marknadsekonomi.

Det fria vårdvalet – offentliga vårdcentraler och tandläkar-mottagningar läggs ner på landsbygden och i förorter, nya privata dyker upp i storstads-kärnorna enligt Konkurrensverkets rapport.

Avregleringen av apoteken – apotek på småorter läggs ner och nya apotek öppnas i storstäderna, att lagerhållningen är så dålig att man sällan får ut sin medicin är också ett problem som uppstått. Ökad tillgänglighet kallar Alliansen och Centerpartiet det.

Samhällsservice som att kunna betala räkningar (svensk kassaservice) eller att skicka/ta emot paket (posten) försvinner från landsbygden. Samtidigt koncentreras storbankernas kontor till större städer. Ännu mer centralisering.

Det största sveket som drabbat de gamla kärnväljarna (bönderna) är att mer än hälften av den mat vi äter i Sverige är importerad (Ekot). Här som annars är Centerpartiet helt oförmögen till vare sig handling eller förslag. I nuläget pumpar landsbygden in stora summor skattemedel till det offentliga, pengar som till en allt mindre del kommer tillbaka i form av grundservice och bastrygghet.

Centerpartiet har gått från att vara partiet som hade bönder som kärnväljare till att ha nyliberala storstadsväljare som kärnväljare, även om även dessa minskar i snabb takt. Förr förespråkade man 5 öre mer för mjölken och decentralisering. Nu är det sänkta ingångslöner och centralisering av apotek och vårdcentraler med mera som gäller.

Ja vi i Vänsterpartiet vill annorlunda, vi vill stärka vår välfärd, våra elever, vår vård är inte till salu. Vi vill att hela Sverige ska leva och då måste vi driva en politik som gör skillnad för landsbygden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons