Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmaningar för barnomsorgen i Hallsta.

Hallstaborna har ingen anlednig till oro om barnomsorgen.

Annons

Tommy Engström (KD) är  den 15 mars orolig för barnomsorgen i Hallsta. Alla demokratiska partier i Hallsta vill ha en bra barnomsorg, som är tillgänglig för alla barnfamiljer som vill nyttja den.

Vi har under 2013 fått en stor ökning av barn till familjer som har flyttat till Hallstahammar. Många av de här familjerna önskar barnomsorg. Vi gör allt vi kan för att få flera lokaler och mer personal.

På förskolan arbetar barnskötare och förskollärare. Förskollärarna ansvarar för den pedagogiska delen av barnomsorgen. För tillfället är det brist på förskollärare.

Tommy Engström efterfrågar fler familjedaghem. Att vi bara har ett familjedaghem beror på att att föräldrarna har önskat plats för sina barn på en förskola.

Tommy föreslår vårdnadsbidrag. Det är nu många år sedan den frågan diskuterades. En majoritet av politikerna tyckte att nackdelarna med vårdnadsbidrag var större än fördelarna.

Vi arbetar för att lösa de utmaningar vi har med lokaler och personal. Det finns ingen anledning att Hallstaborna ska vara oroliga för vår barnomsorg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons