Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckling Västerås: Skrämselpropaganda från KD

Annons

Replik på Amanda Agestav (KD) den 5 november

Utveckling Västerås  svarar på KD:s angrepp om brutna vallöften

Amanda Agestav ägnar sig åt skrämselpropaganda i en artikel den 5 november. Påståendet att Nämnden för personer med funktionsnedsättning skulle drabbas av neddragningar stämmer inte. Detta är tydligt nu när vi i majoriteten presenterat vår budget, och det var tydligt även på KS den 30 oktober.

Agestav har sannolikt missat det som står på sista raden, en nettotillförsel på 41 miljoner kronor till Nämnden för personer med funktionsnedsättning.

Nej, Amanda. Vi sparar inte extra på personer med funktionsnedsättning, likt övriga nämnder finns ett rationaliseringskrav omfattande en procent och en justering avseende administration omfattade fem procent. Med detta inräknat får nämnden ändå alltså 41 miljoner kronor mer under 2019 än 2018. Detta är också vår uppskattning av vad nämnden behöver för att värna människors insatser enligt LSS.

Med detta inräknat får nämnden ändå alltså 41 miljoner kronor mer under 2019 än 2018. Detta är också vår uppskattning av vad nämnden behöver för att värna människors insatser enligt LSS.

Vårt fokus i nämnden är att värna målgruppen, detta oavsett parti. Vi kommer att jobba både på kort och på lång sikt för att värna det stöd som ska finnas till några av de mest utsatta i vårt samhälle.

Vi känner oss helt trygga med att vi i det nya samarbetet kommer att fortsätta ta ansvar tillsammans för ett bättre Västerås.

Magnus Johansson (S)

ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättning.

Agneta Luttropp (MP)

vice ordförande nämnden för personer med funktionsnedsättning.

Karin Andersson (L)

ledamot nämnden för personer med funktionsnedsättning.

David Sundén (C)

ledamot nämnden för personer med funktionsnedsättning.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons