Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Förskolan ska finnas till för alla barn

De nya reglerna för vistelsetiden på förskola är så pass krångliga att det inte är någon idé att försöka redogöra för dem i det här inlägget.

Annons

Antagligen är det också därför tolkningen av det nya regelverket skiljer sig åt mellan olika enheter inom Proaros. Det som är ok på en förskola är det inte på en annan.

Vi i Vänsterpartiet tycker att reglerna som avgör hur länge ett barn ska ha rätt till förskola och hur mycket det ska kosta måste vara enkla att förstå för alla föräldrar.

Vi vill att förskolan ska finnas till för alla barn utan prövning av föräldrarnas behov eller krångliga regler. Vi vill styra bort diskussionen från att förskoleverksamheten skulle vara en ”förvaring” av barnen och i stället se förskolan som en viktig plats för lek och lärande.

Med ett maktskifte efter höstens val vill vi i Vänsterpartiet höja vistelsetid på förskolan utan diskriminerande regler kring föräldrarnas sysselsättning. Vi vill erkänna förskolelärares högskoleutbildning och se utbildningen som ett bidrag till samhället som alla barn har rätt att ta del av oavsett föräldrarnas ekonomi eller sysselsättning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons