Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V-politik hotar små vårdföretag i Västerås

Annons

Anna Maria Romlid (V) skriver den 18 juni att risk-kapitalisternas jobb är att ge aktieägarna så god avkastning som möjligt.

Som lokala egna företagare inom hemtjänsten i Västerås vill vi bemöta och ifrågasätta Anna Maria Romlid. Enligt Romlid gör våra respektive företag allt för att smita undan skatter.

Vi känner oss oerhört kränkta över detta uttalande. Hon hänvisar till företagen Ambea, Capio, Attendo, Academedia och Aleris.

Vi är aktieägare i två fristående från varandra privata vårdbolag som bedriver lokal hemtjänst i Västerås med färre än 30 anställda och kunder.

Efter att ha analyserat Romlids inlägg konstaterar vi att hon har förbisett en betydande punkt. Omkring 14 000 små lokala vårdföretag som i dag finns registrerade och skrivna i Sverige. Hon drar alla oss vårdföretag över en och samma kam i sitt vaga populistism.

Vad Romlid inte nämner är att det i dag fins en överrepresentation av små lokala vårdföretag i Sverige, där merparten ägs och drivs av kvinnor. Kvinnor som äntligen får driva sitt eget företag och utveckla nya kreativa tankar och idéer.

Kvinnor som skapar en bättre löneutveckling för andra kvinnor, kvinnor som både äger och sam-tidigt arbetar aktivt i administration samt i den öppna vården och omsorgen. Är det dessa företag Vänsterpartister vill slå undan fötterna på?

Vi två företagare är själva ute och arbetar i den öppna vården och omsorgen dagligen. I våra bolag råder ingen hierarki, inget utländskt ägarskap, inga överchefer, mellanchefer eller underchefer, ingen skatteplanering, inga räntesnurror och definitivt ingen skatteflykt.

I våra respektive företag finns både nöjda kunder och en välmående personal. Att vi i detta ansvarsfulla arbete skulle göra allt för att smita undan skatter är vulgärt och förnedrande att höra från en kvinna tillika Vänsterpolitiker som är förstanamn på kommunlistan i Västerås.

Lokala svenskägda vård-företag ingår i samma regelverk gällande skatter som övriga svensk- registrerade bolag oavsett bransch. Vi ingår alla i ett svenskt reglerat skattesystem där vi tillsammans bidrar till välfärd via skattemedel, oavsett bolagsform eller verksamhet.

Vi uppmanar Anna Maria Romlid och andra skeptiker att läsa Västerås stads måluppfyllelse, en offentlig handling där de själva kan se resultatet efter den kundenkät som genomfördes hösten 2013, där privata små vårdföretag inom segmentet hemtjänst ligger i topp. Skall dessa företag hindras att utföra och utveckla sitt företagande?

Vilken framtid går våra nuvarande kunder till mötes om Vänsterpartiet får igenom sitt kommunala vårdmonopol, en kommunal skötsel som redan i dag går back med åtskilliga miljoner kronor, vilket vi skattebetalare får bekosta via skattsedeln och där den offentliga insynen är lika med noll.

Valfrihet och företagande skapar jobb och välfärd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons