Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har de styrande emot Skultuna?

Annons

Efter första året med den styrande majoriteten i Västerås och i landstinget Västmanland börjar vi fundera vad de har emot Skultuna. Har inte Skultuna kommundel samma värde som stadsdelarna i Västerås?

Man har aviserat och till viss del också börjat verkställa förändringar av kommunal verksamhet här. Det innebär troligen även nedläggning av kommundelsnämnden. Beslutet är inte fattat än men enligt den styrande majoriteten blir det så.

Flyktingmottagningen flyttas in till Västerås, liksom Jobbcentrum. En levande landsbygd är ett utryck som används ofta i olika sammanhang, oftast av centerpartiet. Men i verkligheten fattar man beslut som får rakt motsatt effekt.

Det senaste slaget mot Skultuna kom från landstingsalliansen: vårdcentralen ska läggas ned. Det är helt obegripligt. Det finns ingen logik i det! Skultunabornas vårdbehov försvinner inte!

Genom att vårdcentralen finns nära människor har den goda möjligheter att arbeta förebyggande. Bra tillgänglighet har stor betydelse för äldre och för personer med olika funktionshinder. Det skall vara enkelt att ta sig dit.

Varför nu alla dessa flytt- och nedläggningsförslag? Kan man spara pengar på de åtgärderna? I så fall borde man visa upp detta. Vi har då inte sett några siffror på det.

Majoriteten lovar skattesänkningar. Dessa siffror har vi sett. Det blir inte så mycket mer pengar i plånboken för olika individer. Men den totala summan av skattesänkningar blir så kännbar att samhällsservicen allvarligt försämras, bland annat i Skultuna.

Blir det bättre demokrati med stordrift inifrån Västerås? Nej, det blir det inte. Ju närmare människor olika beslut fattas desto större möjlighet att boende engagerar sig i sin stadsdel. Och människor vill vara med och påverka i sin vardag och närmiljö.

Nej, majoriteten borde skärpa sig. Vi socialdemokrater kommer att arbeta för Skultunas utveckling även i framtiden. Vi hoppas att majoriteten kommer att arbeta tillsammans med oss för ett levande Skultuna.

Aila Rasimus

Smajo Murguz

Skultuna socialdemokratiska förening

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons