Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valfrihet för äldre i Hallsta

Annons

I slutet av januari kunde man läsa i VLT att om S och V vinner valet i år så får människorna i Hallstahammar inte bestämma själva utan det gör tydligen S och V mycket bättre.

S hävdar att alla är så nöjda så det inte kan bli bättre med privata utförare därför sådana bolag ska ju bara gå med vinst. Ja, det är äldreomsorgen jag pratar om. Konkurrens är i alla delar främjande för högre kvalitet till, i det här fallet, våra äldre i Hallstahammar.

Alla medborgare ska kunna åldras med värdighet. Det innebär att service vård och omsorg ska ges utifrån en helhetssyn på den enskilde.

Respekt för de äldres integritet och självbestämmande måste genomsyra förhållningssättet. Valfrihet måste därför prägla utformningen av det stöd som utgår till de äldre för vård och omsorg.

En stor öppenhet måste finnas för olika former av vård och omsorg. Därför måste äldreomsorgsverksamheten bedrivas i både privat och offentlig regi.

Det är viktigt att man som vårdtagare och anhörig har kännedom om vilka krav som kan ställas på vård och omsorgsgivaren. Därför borde det finnas en värdighetsgaranti inom vård och omsorg som konkret anknyter till de villkor under vilken verksamheten bedrivs.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons