Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås-alliansen: Håll ingångna avtal förvårdpersonal!

Annons

I Västerås har vi prioriterat vårdpersonal. I den lokala löneuppgörelsen för 2009 fick vårdbiträden och undersköterskor inom äldreomsorgen den absolut största lönehöjningen av alla grupper. Mot den bakgrunden vore det närmast orimligt att våra sjuksköterskor och motsvarande inte skulle få del av den avtalade lönehöjningen.

Vi, de partier som ingår i Västeråsalliansen, vill även fortsättningsvis använda det löneutrymme som står till förfogande främst inom våra prioriterade områden. Det betyder att inte minst medarbetare inom vård och skola skall lyftas fram. Dessutom vill vi framhålla att utbildning skall löna sig. Vi vill snarast se en förstärkning av den så kallade utbildningspremien.

Vi har förståelse för att våra företrädare i ledningen för Sveriges kommuner och landsting oroar sig för kommunernas och landstingens ekonomi under 2011 och 2012.

Men vårt besked är de dystra ekonomiska utsikterna till trots att ingångna avtal skall hållas. Det skall vilja mycket till för att vi ska medverka i att riva upp ingångna avtal. Däremot delar vi bedömningen om att löneutrymmet för framtida avtal är ytterst begränsat.

Bengt-Åke Nilsson (FP)

Elisabeth Fridén (KD)

Lars Kallsäby (C)

Andreas Porswald (MP)

Elisabeth Unell (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons