Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: S underminerar ekonomin

Staffan Jansson ondgör sig över Västeråsalliansens politik. De tog inte mer än några timmar, sedan drog socialdemokraterna ett pennstreck över sitt förslag till budget från i juni.

Annons

Nu accepteras västeråsalliansens förslag till budgetramar från i juni med några få undantag. Ett svagare resultat föreslogs (tvärt emot vad som påstås i Janssons artikel). Genom att ha en högre budgetreserv och lägre resultat än västeråsalliansen så kan de skära emellan och slipper höja några få avgifter. Detta försämrar dock stadens ekonomi.

Att påstå att äldre och barn får betala är en ren lögn.

Socialdemokraterna har inte några förslag till högre ramar. Det enda som stämmer i Janssons artikel är att vi kommer att höja priset på enkelbiljetterna på bussen. Trots att vi har gjort allt för att försöka undvika detta.

Orsaken till att vi höjer priset på enkelbiljetterna är det nya kontantlösa biljettsystemet på stadens bussar.

Arbetsmiljöverket har med tanke på förarnas säkerhet tvingat VL till att efter årsskiftet inte ta emot kontanter i Västerås stadstrafik. Då krävs det att alla som resenärer ändrar sitt beteende och köper kort. För ett 10-resorskort är priset oförändrat. Priset per resa blir 18 kronor för vuxna och 9 kronor för barn.

Väljer man 40-resorskort är priset oförändrat och resan kostar då 14:60 kronor. Dessutom förlänger vi övergångstiden, som många resenärer efterfrågat, från en timme till två timmar.

Så låt oss hjälpas åt! Att köpa fler 10- och 40-resorskort det tjänar vi, miljön och framförallt busschaufförerna på.

Elisabeth Unell (m)

Bengt-Åke Nilsson (fp)

Andreas Porswald (mp)

Elisabet Fridén (kd)

Lars Kallsäby (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons