Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Ulla Persson (S) dubbelspelar om ekonomin

Ulla Persson (S) kräver höjda statsbidrag för att rädda kommunernas ekonomi. Så långt är allt väl. Flera av statsråden har också ställt höjda statsbidrag i utsikt. Besked om höjda statsbidrag kommer senast i mitten av april då vårproppen presenteras.

Annons

Längre fram i sin artikel kritiserar Persson Västeråsalliansen för ekonomins konsekvenser på välfärden i Västerås.

Visst, ekonomin för kommunerna ser besvärlig ut, även om Västerås är långt ifrån värst utsatt. Men det är inte så lite fräckt att ge intryck av att Socialdemokraterna har mer pengar att sätta in för att inte barngrupperna i förskolan skall bli större och annat som är angeläget.

Sanningen är att Ulla Persson valt att stödja samma budgetdirektiv hon kritiserar konsekvenserna av. Hon har inte en enda krona mer än övriga partier att satsa på angelägna reformer.

Ja, eftersom hennes parti, Socialdemokraterna, redan tagit tolv miljoner kronor för 2010 för att finansiera att Sinfoniettan blir en heltidsorkester har de ännu mindre för 2010 än de övriga partierna i Västerås. Till och med Vänsterpartiet har ekonomiskt sett bättre läge i sitt budgetalternativ inför 2010. Ett faktum som knappast imponerar.

Det tycks ha blivit en vana för Ulla Persson att agera på ett sätt där sanningen och hederligheten blir det första offret. Så är det i artikeln den 14 mars och så var det den dag budgetdirektiven för 2010 skulle behandlas i kommunstyrelsen. På morgonen på debattplats i VLT går hon till en våldsam attack mot konsekvenserna av ett fullföljande av tjänste- männens förslag till budgetdirektiv. Några timmar senare ställer hon upp på förslaget till budgetdirektiv.

Ulla Persson försöker ge intryck av att hon har mer pengar att satsa på välfärden än Västeråsalliansen. Så är inte fallet. Men hon hoppas kanske att hennes fräcka dubbelspel skall ge utdelning hos väljarna? Eller finns det andra skäl för Persson att tumma på sanning och hederlighet?

Måhända är hon tvingad att ge intryck av handlingskraft för att hålla sina mest militanta partikamrater på gott humör.

Elisabeth Unell (M)

Bengt-Åke Nilsson (FP)

Lars Kallsäby (C)

Elisabet Fridén (KD)

Andreas Porswald (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons