Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsalliansen: Vad vill s med skolan?

Annons

Vi från Västeråsalliansen inom de tre pedagogiska nämnderna i Västerås redovisade den 24 juli en del av allt det vi gör för skolan i Västerås.

Den 1 augusti replikerade de socialdemokratiska nämndrepresentanterna. Repliken var till sin brist på substans och viljeinriktning en besvikelse.

För de små barnen tycker vi inom Västeråsalliansen att det är viktigt med valfrihet för familjerna med en bra förskola inom både kommunal som enskild verksamhet samt dagbarnvårdare med full behovsteckning.

Förskolesatsningen lever därför vidare och vi inför ett kommunalt vårdnadsbidrag för dem som vill vara hemma med sina barn lite längre.

Vi satsar på grundskolan genom en riktad satsning om 15 miljoner för grundskolans tidiga år från 2008.

Kunskapskraven och uppföljningen har förtydligats genom Västerås nya utbildningsplan. Vi satsar på en ny gymnasial lärlingsutbildning för att fler ungdomar ska kunna få jobb efter skolan. Dessutom har vi i Västerås gjort en lokal satsning på vuxenutbildningen.

Inför 2009 jobbar vi med att utveckla IDA-projektet in i framtiden och lägger ökat fokus på elevhälsofrågorna.

Vi inom Västeråsalliansen har en hög ambitionsnivå inom skolpolitiken. Mycket har hänt - mer kommer att hända. Men vad vill socialdemokraterna?

Det är tydligt att den socialdemokratiska skolpolitiken står och vacklar. Mona Sahlin har erkänt att den hittills förda s-politiken har misslyckats.

Vi väntar med spänning en ny socialdemokratisk skolpolitik.

Mikael Damsgaard (m)

Ordförande i grundskolenämnden

Roger Haddad (fp)

Ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Christina Alman (m)

Ordförande i förskolenämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons