Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver bättre tågkommunikationer

Annons

Det är beklämmande att se den handlingsförlamning som legat över utvecklingen av tågkommunikationerna under 1900-talet. Faktum är att socialdemokraterna bär ett stort ansvar för den förlamningen. En utveckling av tågtrafiken i Mälardalen är nödvändig och förändringarna måste till så snabbt som möjligt.

I Mälardalen sker 70 procent av landets persontrafik på tåg. Trots det har bara mindre satsningar av landets ekonomiska resurser gjorts på regionen. Det visar på dålig planering och framförhållning. Största ansvaret för detta har de förra socialdemokratiska regeringarna.

Många är de västmanlänningar som pendlar och känner uppgivenhet när tåg ställs in och när tidtabeller inte hålls.

Lika många är de näringssom inte kan lita på att deras anställda kommer i tid till jobbet på grund av dåligt fungerande kommunikationer. Det är en ohållbar situation.

Den planerade Citybanan/älartunneln beräknas vara färdigställd till 2013. Ett tidsperspektiv som är helt oacceptabelt.

I dagsläget verkar det som om Citybanan/Mälartunneln är den enda lösningen. Projektet har dock visat sig vara förknippat med tekniska bekymmer som gör det dyrare än beräknat. Detta måste utredas snabbt. Vi har inte råd med en ny "Hallandsås".

Problemet är att när en tunnel är klar behövs fler. Nästa tunnelprojekt beräknas kosta sju miljarder kronor. Det är alltså omfattande byggnationer som erfordras för att klara en eftersatt bani Mälardalen.

Jag delar de socialdemokratiska riksdagsledamöternas oro för tågkommunikationerna i Mälardalen. Jag kommer att arbeta hårt för att snabbast möjligt få tillstånd en förbättring av situationen.

Jag har redan kontaktat den nya infrastrukturministern i ärendet och kommer fortsättningsvis att vara en blåslampa på regeringen för att den ska komma fram till snabba och långhållbara lösningar.

Jörgen Johansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons