Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi föräldrar vill ha möjligheten att välja själva

Vad är det för debatt som förs om vårdnadsbidrag? Ska jag som förälder ha dåligt samvete om jag prioriterar att vara hemma med mina barn framför att arbeta under de första åren då de behöver sina föräldrar som bäst?

Annons

Det kristdemokraterna ger är en möjlighet för föräldrar att själva bestämma vad som är bäst för dem. De som vill arbeta och ha sina barn på förskola eller hos dagbarnvårdare kan välja det och de föräldrar som vill använda sig av vårdnadsbidraget kan göra det.

Varför ska man döma den ena eller den andra som mindre vetande eller gammalmodig? Jag tänker på den debattartikel som var införd av Anna Wallén i VLT den 25 april. Hur kan hon veta vad som är bäst för mig och min familj? Jag tycker att det är ett kollektivt tänkande där "storebror" vet bäst! Därmed inte sagt att kristdemokraternas förslag är optimalt men det är i alla fall en början.

Jag är inte tvingad att ta emot ett vårdnadsbidrag, men jag är tvingad att anpassa mig till ett samhälle som idag inte ger mig så många alternativ. Borde jag skämmas för att jag är kvinna och faktiskt har valt att vara hemma med mina barn för att de är de viktigaste jag har? Borde jag skämmas för att vi i min familj valde att göra så för att min man har en inkomst som vi alla kan leva på? Jag är inte så gammal, jag har utbildning och jag hinner arbeta. Deras barndomsår går så fort, jag vill inte känna att jag inte gjorde det jag trodde var rätt för oss och våra barn den dag de är vuxna och lever sina egna liv.

Ingen människa är den andra lik. För att alla ska ha en chans att må bra så behöver vi möjligheten att välja själva, att tänka själva. Därför behövs det inte färre alternativ att välja mellan, snarare fler, i alla fall i den här frågan!

Birgitta Johansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons