Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi skall inte ha någon båtskatt!

Annons

Socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister ger inte upp klappjakten på båtägarna. Uppenbart är att man ser båtfolket som en grupp skattesmitare med lyxkryssare som de köpt för svarta pengar. Vad de inte inser är att båtfolket är en stor folkrörelse med seriösa människor. Det är naturälskande människor som varje sommar tillbringar sin semester i landet.

Min erfarenhet är att det är skötsamma, hjälpsamma och snälla människor som ställer upp i alla sammanhang för varandra och som skaffat sin båt med surt förvärvade pengar. Givetvis finns det särfall även i den här gruppen men de ska inte vara norm för ett skattemässigt övergrepp. Att införa en skatt på båtar är nämligen detsamma som att införa en skatt på lös egendom - något som måste ses som ett övergrepp.

Regeringen och dess stödpartiers ställningstagande i riksdagen öppnar upp för ett obligatoriskt fritidsbåtsregister som är första steget för att införa en skatt. Alltså ytterligare en skatt i ett land som redan i dag har världens högsta skattetryck. Det visar på en bristande insikt om den folkrörelse som båtfolket är samtidigt som det visar regeringens oförmåga att stimulera samhället så att tillväxten frodas så att skatter kan sänkas istället för att höjas!

Jörgen Johansson

Riksdagsledamot (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons