Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi välkomnar öppna jämförelser

Annons

Vi välkomnar de öppna jämförelser som har sammanställts av Sveriges kommuner och landsting och Socialstyrelsen. De blir ett viktigt instrument i förbättringsarbetet av vården. Jämförelserna visar att det finns inget landsting som är bäst på allt. En del är bättre på tillgänglighet, men har sämre medicinska resultat.

Västmanlands läns landsting har mycket bra resultat när det gäller flera vanliga operationer: ljumskbråck, höftleder och knäleder. Däremot ligger Västmanland under riksgenomsnittet när det gäller patienternas erfarenheter och attityder till vården.

Detta är något som självklart ska tas på allvar och som vi ska arbeta vidare med.

Vårdgarantin som vi har infört har kortat väntetiderna för många. Nu går vi vidare. I den landstingsplan som socialdemokraterna och vänsterpartiet tagit fram för nästa år, görs särskilda satsningar på tillgängligheten.

Det ska bli sjukvårdsrådgivning dygnet runt, bättre telefonservice på familjeläkar- och sjukhusmottagningar och större läkarmedverkan i hemsjukvården och särskilda boenden, för att nämna något.

Vi satsar också på ökad patientsäkerhet och att utveckla medarbetarna. Bra information till patienten är nödvändigt och skapar förtroende för vården.

De ekonomiska jämförelserna visar också att Västmanlands läns landsting har lägre kostnader än andra landsting.

Alltså: både ekonomin och vårdresultaten är mycket bra enligt de öppna jämförelserna och Landstinget Västmanland kan och ska bli bättre på tillgänglighet och bemötande.

Glenn Andersson

Monika Wilander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons