Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill bygga Västerås till framtidens stad

Annons

Vi Socialdemokrater vill ta på oss ledarskapet för att bygga framtidens stad.

Framtidspartiet Socialdemokraterna är ett samarbetsparti. Det har vi visat under den gångna mandatperioden och kommer att fortsätta att visa om vi får förtroende att leda vår stad den kommande mandatperioden.

Precis som på nationell nivå kommer vi gå till val som eget parti syftande till ett brett samarbete. Vi vill göra det enkelt för dem som vill ha en stark socialdemokrati och ett politiskt styre där våra värderingar har tydligt genomslag.

Det rödgröna samarbetet har varit framgångsrikt. Men den gångna mandatperiodens breda politiska uppgörelser har också varit till gagn för utvecklingen i Västerås. Hur Västerås ska styras är en fråga för väljarna.

Det går inte att välja en valsedel med flera partier. På valdagen kan du bara ta en valsedel. När vi har ett valresultat ser vi vilka partier som kommit in i kommunfullmäktige och vilka förutsättningar som finns för en samarbetspolitik.

En socialdemokratiskt ledd regering är en viktig förutsättning för att det ska bli mesta möjliga social- demokratisk politik för oss västeråsare. Med samma ledning på nationell nivå som lokalt kan vi åstadkomma det vi vill, förbättrade skolresultat, lägre arbetslöshet och en fungerande välfärd.

Vi ska forma vår politik i samspel med västeråsarna. Vi har redan mötts i samtal om stolthet över vår stad och våra stadsdelar, liksom de stora utmaningar vi står inför.

Inom kort kommer vi att besluta om vår politik för nästa mandatperiod. Programmet ”Framåt Västerås” har tagits fram i samtal med västeråsare.

Vi har haft ett stort antal rundabordssamtal där vi mött engagerade föräldrar och ungdomar om skola och arbetsmarknad, kunniga företagare, personer med djup insikt i vård- och omsorgsfrågor, företrädare för olika intressen i miljö- och samhällsbyggnadsfrågor med flera.

Vid era dörrar har vi mötts och fått in många synpunkter som vi kunnat bereda plats i vårt framtidsprogram. På det sättet kan vi med trovärdighet säga att västeråsare är med och formar vår politik kommande mandatperiod.

Under de närmaste månaderna fram till valet den 14 september kommer vi socialdemokrater här i Västerås att möta er i ett samtal om framtiden. Vårt viktigaste sätt att göra det är att knacka på hemma hos er och mötas för att utbyta tankar och idéer om hur vi vill utveckla Västerås och Sverige.

Med vår samtalskampanj bygger vi förtroende så att vi tillsammans bygger ett bra Västerås ännu bättre.

All vår kraft kommer att vara inriktad på att möta ett växande Västerås där fler är i arbete, där vår gemensamma kunskap växer genom ett stärkt lärande och där vi gemensamt utvecklar vår välfärd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons