Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill se mer hästkrafter

Annons

Det är många centerpartister som är aktiva inom hästnäringen. Vi vet vilken roll hästen spelar i dagens samhälle. Ridskole- verksamhet, avel, tävlingshästar och hästturism är verksamheter som är av stor betydelse för jobb och tillväxt i hela landet.

Hästnäringen är en del av landsbygdens utveckling eftersom hästar kräver foder, betesmarker, utrustning, hovslagare och veterinärvård.

Att utveckla en affärsidé med hästen som utgångspunkt är en dröm för många människor med ett brinnande hästintresse. Det påstås från hästnäringen att var tionde häst skapar ett nytt jobb vilket jag inte har någon anledning att betvivla.

Vi har många ungdomar utan jobb. Hästnäringen lämpar sig i högsta grad för lärlingssystem och yrkesintroduktions- anställningar. Eftersom vi sänkt kostnaderna för att anställa ungdomar kan fler jobb skapas i hästsektorn.

Hästen är även viktig för många ungdomar på fritiden samtidigt som de lär sig att ta ansvar genom att ta hand om ett levande djur.

Kontakten med häst har vetenskapliga belägg för att ge ro och styrka och därför är hästen även ett verktyg att möta stress och ohälsa.

Därför vill Centerpartiet se fler hästkrafter i Västerås och Västmanland!

Vi vill minska regelkrånglet och underlätta för hästföretagande och häst-turism. Vi vill behålla lägre arbetsgivaravgifter för ungdomar i hästnäringen.

Vi vill göra ridsporten till en personalförmån jämställd med andra idrotter som tennis och handboll. En folksport ska vara tillgänglig.

Att få kommunalt stöd till ett nytt ridhus ska vara lika lätt som att bygga en ishall eller en ny fotbollsplan. Det kallar vi för närodlad politik i Centerpartiet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons