Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken s-linje gäller?

Socialdemokraten Anders Teljebäck anser att det är självklart att det ska råda ordning och reda i klassrummet.

Annons

Men Teljebäck går inte i takt med sitt eget parti. Han borde börja med att övertyga sitt eget parti och Vänsterpartiet i riksdagen. Dessa företrädare reserverade sig mot regeringens beslut som ger rektorer och lärare möjlighet att beslagta störande föremål i klassrummet, exempelvis mobiltelefoner.

Partikamraten Carin Lidman (S) kritiserar Folkpartiets skolpolitik och tycker tvärtemot Teljebäck att mobiltelefonförbud inte är ett bra förslag.

Lidman ogillar vidare vårt beslut om krav på sjukintyg i gymnasieskolan, trots att det var en enig nämnd som tog beslutet. Den enda skillnaden var att det fanns två uppfattningar kring när intyget skulle begäras.

Angående förslaget att inte få byta program hur många gånger som helst var det också en enig nämnd som tog beslutet eftersom det är orimligt att hela tiden byta program och hoppa mellan olika skolor. Detta är inte ekonomiskt försvarbart.

Tyvärr skriver Lidman inget om vår elevhälsosatsning, inte heller om folkpartiets engagemang i frågan om elever som mobbas i skolan.

Socialdemokraterna vill förstås framställa vår politik som enbart hård, men att ställa krav är att bry sig. Jag anser vidare att vi måste ta ett steg till och införa en skarpare möjlighet i kommande skollag för rektor att kunna fatta beslut om ett förbud att ha med sig mobiltelefoner i klassrummet.

Grundskolan och gymnasieskolan har ett tydligt kunskapsuppdrag och ska förbereda elever för studier och arbetsliv, därför är det rimligt att ställa krav. Det är inte bara Folkpartiet som tycker att detta är viktigt. Frågan kring arbetsro i skolan lyfts årligen upp i våra lokala kvalitetsredovisningar. Teljebäck och Lidman ogillar Folkpartiets engagemang i denna fråga.

Vi kommer att fortsätta opinionsbilda för mer ordning och reda och fortsätta utmana socialdemokrater och vänsterpartister som på riksnivå avslår det mesta som regeringen lägger fram för att öka arbetsron i skolan.

Frågan är nu vad Socialdemokraterna egentligen tycker i dessa viktiga skolpolitiska frågor?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons