Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wernersson (s): Välj hederliga politiker!

Hans och Birthe Stackegård försöker försvara partikamrater som lurat staten på skattemedel. (VLT den 8 november). De påstår att beteendet är fullt naturligt för politiker, oavsett partifärg.

Annons

Enstaka skattesmitare kan finnas i alla partier men att det är ett naturligt beteende får nog främst tillskrivas de politiker som argumenterar mot höga skatter.

Att köpa tjänster av tidsskäl eller att man saknar yrkeskunskaper är en självklarhet. Det är dock en helt annan att smita från skatten för dessa. Långa arbetsdagar friskriver inte från skattebrott.

Min sammanfattning av Stackegårds inlägg blir:

* att det är naturligt att ledande politiker inte följer de lagar och regler de själva stiftat. På grund av långa arbetsdagar är det nödvändigt att köpa tjänster men inte lika nödvändigt att betala skatt som andra.

* Medför brottet inte fängelse ska journalister inte granska detta.

* KU ska avgöra om personen är lämplig för en hög position. Väljare och massmedier ska inte lägga sig i.

* Om en politiker med ansvar för rikets säkerhet är onykter under tjänsteutövning, och därför får sparken, ska full lön utbetalas i flera år och kalaset bekostas av hederliga skattebetalare.

Är detta moderaternas syn på lagbrott och skatter tror jag att många väljare ångrar sig idag.

Det är viktigt för demokratin att de politiker som ges förtroendet att bestämma om lagar och regler också föregår med gott exempel. Ta vara på denna lärdom till nästa val och välj hederliga politiker från partier som ser allvarligt på brottslig verksamhet, inklusive skattesmitare.

Yngve Wernersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons