Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zandi: Försörjningskravet är inhumant

Annons

Det är inhumant att inte få träffa sitt barn.

Det främsta uppdraget för en regering är utan tvekan att skydda nationen. Att skydda innefattar flera aspekter.

Att skydda folket från, till exempel, yttre hot är naturligtvis ett av dessa uppdrag. Yttre hot uppenbarar sig på olika sätt, militärt, ekonomiskt eller som invasion av främmande folk.

Det finns olika sorts regeringar. Sverige styrs av en demokratiskt vald regering. Sådana regeringar har undertecknat internationella konventioner och försäkrat internationella instanser och fora att de respekterar mänskliga rättigheter, barns rättigheter och erbjuder skydd till politiska flyktingar.

Sverige har skrivit på dessa internationella överenskommelser. Sverige talar gärna, i olika sammanhang, om att svenska staten respekterar och rättar sig efter de internationella avtalen. Svenska staten talar om Sverige som ett fritt land där demokratiska värderingar och individens rättigheter respekteras.

Jag undrar om attributet människa upphör om en person när denne inte är svensk medborgare? Jag undrar om egenskapen människa tas ifrån en individ när denne inte har svenskt medborgarskap och råkat vara här i Sverige?

Om svenskt medborgarskap är det enda och avgörande kriterium för att en individ utnyttjar sina fulla rättigheter, varför tilllåter svenska staten att främlingar kommer in i landet.

När de väl ändå kommer varför utvisas de inte direkt för att minska deras lidande och familjelängtan. Den svenska regering vet bättre än någon annan myndighet att arbetsmarknaden är som den är.

Varför binder regeringen då ihop familjeåterförening med att skaffa jobb?

Salam Zandi

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons