Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debuten i Blågult gav guld

Sahand Tavakoli, BK Tiger dominerar i ringen. Efter debuten i Blågult blev det ännu ett guld till prishyllan.
– Fantastiskt roligt, jag är jättenöjd, säger han.

Det blev tre svenska guld i Pynnikkiturneringen i Tammerfors som är en av Europas största boxningstävlingar. BK Tigers unga löfte Sahand Tavakoli, 16, som var med och representerade Sverige vann 75-kilosklassen.

– Det kändes riktigt bra, kan inte bli bättre, säger han.

Under årets tre första månader har boxningsframgångarna avlöst varandra för 16-åringen.

I början av året vann han KP Cup i Uppsala och blev utsedd till turneringens bästa boxare. Och vid Fight night på hemmaplan blev det seger och pris som bästa hemmaboxare. Därefter blev det landslagsläger för Tavakoli som direkt tog en plats i den svenska truppen. Förra helgen åkte de till Finland och tävlade. Ytterligare ett guld till västeråsaren samt pris som bästa ungdomsboxare.

– Jag trodde inte på det först, det var grymt många duktiga boxare där, säger Tavakoli.

Hur var matcherna?

– De var bra, i den första lottades jag mot en finsk boxare och vann med 5–0, i andra ronden gick han ned för räkning.

Finalen blev helsvensk. Eddie Nordén från IFK Linköping stod för motståndet i ringen och domarsiffrorna 5–0 till Sahand talar sitt tydliga språk.

– Jag fick igång boxningen riktigt bra, har mött honom tidigare och vann då också, säger Västeråsboxaren.

Nyckeln till segertåget är enkel enligt Tavakoli själv. Det är bara träning som gäller och lokalen på Pettersberg är ett ställe han trivs på.

– Jag tränar stenhårt, minst tio gånger i veckan, utan träning blir det heller inget resultat. Dessutom har jag mycket att tacka min tränare för (Hotan Haghighatgoo). Han lägger ner enormt mycket tid på mig.

Årets framgångsskörd kan byggas på då han efter tävlingen i Finland fick beskedet om en fortsatt plats i Blågult. I sommar bär det iväg till Ukraina och ungdoms-EM.

– Målet var landslaget och nu har jag blivit uttagen, det ska bli mycket spännande, säger Tavakoli.

Hur stora är medaljchanserna på EM?

– Jag kommer att gå för guld, det finns bara det.