Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debuterade - och tog SM-silver

För första gången på SM. Då tog Kevin Aiderfors SM-silver i karate.
- Jag har lagt ner mycket tid, säger 14-åringen.

Karate-SM avgjordes i helgen i Ystad och lockade deltagare från hela landet.

En som gjorde debut var 14-årige Kevin Aiderfors, som representerar Västerås Shitoryu Karateklubb.

Han har gjort en satsning på karaten inför årets SM och tagit hjälp av en tränare i klubben, Patrick Rapp, men också fått mycket hjälp av Ahmed Al-Wandi och Garip Jensen (båda före detta landslagsmän och har ett flertal SM-medaljer).

Dessutom har han fått hjälp med styrketräning och träningsplanering av Sport Performance Center.

- Jag har lagt ner mycket tid både på styrketräning och karateträning. Sedan har jag arbetat mycket med mitt psyke och självförtroende, säger Kevin.

Och utdelningen kom på SM. Kevin var direktkvalificerad för semifinal och vann där med 2-0 mot en av klassens tuffaste motståndare, tillika en som besegrade Kevin för några månaders sedan med 9-0.

- Det kändes otroligt skönt att vinna över honom. Det är ett bevis på hur mycket jag har utvecklats, säger han.

Efter en jämn final fick Kevin se sig besegrad med 5-3 och knep därmed silvret.

- Kevin gjorde ett bra SM men framför allt gjorde han ett riktigt bra jobb på väg dit. Han har utvecklats enormt det senaste året och fortsätter han i den här takten kan han komma hur långt som helst, säger hans tränare Patrick Rapp.