Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dejting för trevligare centrum

Tre butikslokaler gapar tomma i Surahammars centrum. På kommunen hävdar man dock att man gör vad man kan för att fylla tomrummet.

De tre lokalerna ligger alla längs Köpmangatan. Det handlar om gamla Järnia på 240 kvadratmeter, gamla postlokalen på 370 kvadratmeter, samt en mindre lokal som tidigare inrymde en frisörsalong på 67 kvadratmeter.

En av lokalerna kan komma att få en ny hyresgäst eller ägare inom kort.

– Jag har tystnadsplikt så kan inte säga vilken lokal det handlar om. Men jag vet att det förs diskussioner, säger Sabine Dahlstedt, på näringslivsenheten i Surahammars kommun.

Både gamla postlokalen och gamla Järnia har stått tomma i några år nu, och förstärker bilden av ett ödsligt centrum. Knappast någon bra reklam för Surahammar.

Kommunen gör ändå vad den kan åt problemet, menar Sabine Dahlstedt.

– Det är privata lokaler och inga vi bestämmer över. Men vi gör reklam för lokalerna genom lokal- och fastighetsregistret, som vi la ut på kommunens hemsida förra året. Dessutom för vi diskussioner med fastighetsägarna för att se om vi kan matcha ihop dem med intressenter till lokalerna.

Kommunen har dock inga planer på att ta över någon lokal i centrum.

–Vi behöver inga fler lokaler. Det ligger heller inte i vårt intresse att vara ute och konkurrera på fastighetsmarknaden, säger Sabine Dahlstedt.

Om det är lite kinkigt att hitta intressenter till butikslokaler i Surahammar, är förhållandet det motsatta när det gäller industrilokaler.

–Där är efterfrågan större än tillgången, säger Sabine Dahlstedt.