Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dellham (M): Behåll Landstingets dag

Landstingets dag genomfördes på moderat initiativ för första gången 2010.

Det var en stor dag då landstinget dels visade upp sina verksamheter men framförallt på ett nytt sätt lyfte fram förtjänta medarbetare, framgångsrika arbetslag och duktiga verksamheter. Samtidigt var Landstingets dag en kunskapsdag för alla västmanlänningar.

Vi vill att alla landstingsanställda – sjuksköterskor och läkare såväl som parkeringsvakter och lokalvårdare ska känna stolthet över att arbeta i landstinget. Då krävs att landstinget som arbetsgivare med chefer och ledare vet och har sätt att belöna och ge erkännanden till duktiga medarbetare.

De flesta arbetsplatser arrangerar liknande evenemang som en personaldag eller öppet hus. Landstinget Västmanland är en av Västmanlands största arbetsgivare och dåliga på att belöna och synliggöra duktiga medarbetare och verksamheter. Detta ville vi ändra på.

Den utvärdering som gjordes visade att initiativet var mycket uppskattat bland de anställda. Trots det vill inte de rödgröna som styr landstinget satsa en enda krona på Landstingets dag i sin budget. I stället pratar man vitt och brett om hur viktigt det är att uppmärksamma personalen genom fina ord och skrivelser i värdegrund och styrdokument, men när det gäller att omsätta orden i praktiskt handlande så blir det blankt nej.

Vill inte de rödgröna uppmärksamma goda förebilder bland personalen? Vill man inte ge medborgarna ett tillfälle att lära sig mer om landstingets verksamhet? Vill man inte att landstingets alla medarbetare ska känna sig stolta över att ha landstinget som sin arbetsgivare?

Moderaterna och Alliansen tycker till skillnad från de rödgröna att Landstingets dag är här för att stanna och är väl värd att satsa på.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel