Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Den dåliga ekonomin påverkar truppen”

Ingen chock. Men beskedet om den dåliga ekonomin påverkar spelare och ledare i VSK Fotboll: "Den som säger något annat tror jag ljuger" säger tränaren Erik Acar.

För spelare och ledare slog inte beskedet om att klubben behöver få in 1 miljon kronor innan 31 augusti för att klara elitlicensen ned som en bomb direkt.

– Ingen har kunnat undgå att ekonomin är dålig. Så någon chock är det inte. De som varit i klubben längre är medvetna om hur det sett ut tidigare också, säger Acar.

Acar tror dock att allt snack om den dåliga ekonomin påverkar spelartruppen.

– Vi är bara människor. En del har det här som sin enda inkomst – och det skapar funderingar om framtiden om hur det ska gå och så vidare.

Tidigare i sommar har Patrik St Cyr, Daniel Andersson och Christopher Nilsson fått lämna VSK för att klubben ska få ned kostnaderna.

– Tankar om att jag kanske blir nästa spelare som inte får vara kvar kan dyka upp. Det är ofrånkomligt, säger han.

Acar anser att beskedet dök upp i ett väldigt dåligt läge.

– Det är så klart aldrig bra med sådana här saker, men det är extremt dålig tajming. Förutom att förutsättningarna är dåliga så behöver vi lugn och ro för att kunna ha fullt fokus på fotbollen.

Går det?

– Det tror jag. Jag tror att det kan stärka vi-känslan i gruppen samtidigt som det är jobbigt. Vi kan faktiskt hjälpa klubben genom det vi gör på planen.

Hur?

– Genom att spela bra och få fler västeråsare att gå och titta. Kanske kan det komma 3 000 åskådare i stället för 1 500 om vi spelar bra, då hjälper vi ju klubben.

Acar var själv nedstämd i onsdags när han fick klart för sig sig hur illa ställt det var. Men han säger att beskedet sedan det sjunkit in sporrade honom i stället.

– Känslan är att vi ska visa västeråsarna att vi är ett djäkligt bra lag. Vi ska visa att matchen mot Jönköping (4–2) inte var en engångsföreteelse. Vi ska börja med att gå ut och köra över Falkenberg (hemma på söndag). Moroten för gruppen blir att göra allt vi kan för att hänga kvar.

Acar tycker att det var bra att styrelsen gick ut och berättade hur det låg till.

– Tänk om det här kommit fram efter säsongen och vi klarat kontraktet – och ändå fått lämna superettan på grund av ekonomin. Då hade det varit många som känt sig lurade. Så trots att det var ett jobbigt besked var det bättre att få veta det här nu.