Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den märkliga svampen blev viral – här är VLT:s gäddmiss

När artikeln om Jonas som hittade en mystisk svamp på sin skogspromenad publicerades i VLT i veckan, var det många som höjde på ögonbrynen – eftersom bilden föreställde en gädda.

Alla kan göra misstag. Och ibland händer dessa i kommunikationen mellan de många olika människorna som är inblandade i en tidningsproduktion.

Ett exempel från VLT, som har blivit flitigt delat i sociala medier det senaste dygnet, är artikeln om Jonas som hittade en mystisk svamp i skogen. Detta eftersom bilden till artikeln uppenbarligen inte visar en svamp – utan Jonas när han håller upp en gädda.

– Det är förstås aldrig roligt när det blir fel i tidningen, men den här gången blev det trots allt rätt lustigt. Till och med så lustigt att misstaget har potential att bli viralt. Det får vi bjuda på, säger Daniel Nordström, ansvarig utgivare på VLT.

Såhär såg det ut när artikeln publicerades i VLT den 6 oktober: