Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Denise Norström (S): M gör Centrallasarettet till Vårdgalleria

Vid en debatt som fackförbundet Kommunal arrangerade nyligen sedan lovade Tomas Högström (M) att Moderaterna ska fortsätta bolagisera, upphandla och stycka sönder Landstinget Västmanland. Det senaste exemplet är specialisttandvården.

Två och en halv vecka före valet klubbade Högström ett beslut i landstingsstyrelsen om att upphandling ska ske av käk-kirurgi, sjukhustandvården och tandregleringen med förevändningen att detta måste ske enligt lagen om offentlig upphandling (LOU).

Vi från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är mycket kritiska till detta eftersom det finns ett undantag i LOU fram till januari 2012 som innebär att man inte är tvingad att upphandla eftersom lagen ska ses över.

Vi ville att ärendet skulle bordläggas till samman-trädet två veckor efter valet för att valresultatet skulle styra beslutet. Att Moderaterna driver utförsäljningar är inte förvånande. Det ingår i deras ideologi som närmast börjar likna en religiös övertygelse. Men att alla andra partier i majoriteten blint följer denna ideologi är skrämmande.

Kristdemokraten Ingvar Nordén, som är ansvarig för tandvårdsfrågorna i landstinget, vet mycket väl att käkkirurgi är mer än tandvård. Det handlar till stor del om att laga ansikten och käkar efter svåra olyckor eller misshandel.

Med den kunskap som Nordén har kunde man tro att han skulle förstå att det bör utredas om verksamheten ska tillhöra tandvården eller sjukhusvården. Detta är bara ett exempel på hur övriga partier i alliansen blint följer Moderaternas vilja.

Denise Norström

kandidat (S) i valet till landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel