Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras hem blev nästan krossat

Danne Larsson och Linda Haga satt hemma i soffan. Då smällde det.
– Jag såg snön och nåt brunt komma farande utanför fönstret, säger Linda.

Annons

Det var strax efter klockan 11 i går som en lastbilsförare tappade kontrollen och sladdade av Hedemoravägen. Chauffören kunde kliva ut oskadd och inte heller någon annan kom till skada i samband med olyckan.

– Det var tur i oturen. Varken huset, chauffören eller andra trafikanter skadades. Inga vätskeläckage har rapporterats heller, lastbilen körde pellets, säger Fredrik Keller vid räddningstjänsten.

Linda Haga och Danne Larsson som bor i ett hus intill Hedemoravägen var först på plats. De såg plötsligt träd, snö och vägräcke komma flygande längs husväggen.

Vad tänkte ni när ni hörde smällen?

– Ja, vad tänkte man. Jag sprang fram till fönstret för att titta vad det var. Och det var ju inte så smart, om lastbilen hade glidit en meter till, då hade jag blivit platt, säger Danne Larsson.

Vad hände sen?

– Vi sprang så klart ut för att se om någon skadat sig, men chauffören klev ur oskadd. Det är egentligen först efteråt man fattar vad som hänt. Om lastbilen hade kört in i huset, då hade övervåningen brakat och varken jag eller min sambo hade varit kvar nu, säger han.

Lastbilen blev liggande tvärs över landsvägen större delen av gårdagen i väntan på bärgning.

– Hoppas att Vägverket lyssnar på oss nu och sätter stabilare grejer i vägkanten. Förut var räcket trasigt i ett halvår, men de lagade det i höstas. Tur att det var helt den här gången i alla fall, säger Linda Haga.

Annons