Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Designer ställer ut i Västerås- politikerna oeniga om avgift

Modeskaparen Lars Wallin är känd för sina många klänningar till prinsessorna Victoria och Madeleine. Nu planeras för en utställning i hans forna hemstad – Västerås.

Det är Västerås konstmuseum som till hösten vill ta hit Lars Wallins utställning Fashion stories, som för närvarande visas på Waldemarsudde i Stockholm.

Lars Wallin räknas som Sveriges kanske främsta couturedesigner och firar i år 20 år som modeskapare. Han föddes 1966 och växte upp i Västerås.

Utställningen på Västerås konstmuseum planeras att pågå mellan oktober 2011 och januari 2012.

Museet har beviljats 200 000 kronor i extra bidrag från Västerås stad för att kunna visa Fashion stores. Därtill hoppas museet på näringslivssponsring.

Ursprungligen ville museet ta en entréavgift av besökarna för att kunna finansiera utställningen. Detta satte dock den politiska majoriteten i Västerås stads kultur-, idrotts- och fritidsnämnd stopp för. Den borgerliga Västeråsalliansen reserverade sig emellertid och tyckte att museet skulle få ta betalt.