Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är alltid kul att spela”

Bortamatch mot seriens starkaste hemmalag i dag. Då är spelande och assisterande tränare Stefan Bärlin tillbaka i startelvan. – Jag är glad för det, säger han.

Efter tre matcher under ny ledning har VSK Fotboll plockat fyra poäng.

I hemmamatchen mot Qviding ledde man med 2-0 i halvtid, men tappade till 2-2.

På fråga om hur det står till med orken svarar Bärlin:

– Jag har egentligen ingenting att säga om det. Man kan inte dra slutsatser efter en halvlek mot Qviding, säger Bärlin och fortsätter:

– Även om vi hade en dålig halvlek mot Qviding så ska man inte glömma att vi tog fyra poäng i dubbelmötet mot dem. Hade vi fått det på förhand så hade vi nog tackat ja.

Nu väntar Åtvidaberg som till skillnad från Qviding och VSK huserar i superettans toppskikt.

Enligt vad VLT erfar går Stefan Bärlin in från start efter att ha sett större delar av matcherna mot Qviding från bänken.

– Det är alltid kul att spela match. Det är ju Erik (Acar, huvudtränare) som tar ut laget och är jag med så är jag glad för det, säger Bärlin om att spela från start.

Medan VSK har producerat totalt 15 mål så har Åtvidaberg producerat 23 – på hemmaplan.

VSK möter seriens i särklass målfarligaste lag.

Bärlin om motståndet:

– De är väldigt starka och väldigt organiserade. Det är inte så mycket överraskningar. Man vet vad de kommer att göra men problemet är att de är väldigt bra på det.

Vad behöver ni göra för att vinna?

– Det viktigaste är att vi följer vår matchplan och är disciplinerade. Gör vi det så har vi en bra chans, men det är viktigt att vi gör det fullt ut.

Återigen får VSK klara sig utan flera viktiga spelare. Lagkaptenen Oscar Pehrsson och Patrik Grönvall är inte redo än.

Dessutom är jättetalangen Victor Nilsson Lindelöf på landslagsuppdrag.

– Skador har i princip varit ett problem för oss hela året. Men vi har förtroende för spelarna vi har att tillgå, säger Bärlin trots det dystra skadeläget.

I flera av VSK:s poänggivande matcher så har Stefan Bärlin varit tongivande.

Nu vill han tillbaka till den rollen:

– De har gjort det bra centralt och tagit chansen. Nu är det min tur att spela igen och då får man ta chansen, säger Bärlin.

Strax innan kl 18 i kväll vet vi om Bärlin och VSK tog chansen.