Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är bittert"

Säsongen är över för Surahammars IBF.

Alba vann det andra kvalmötet till allsvenskan med 7–6.

– Tungt, vi gjorde säsongens bästa match, säger tränaren Stefan Lindgren.

Sura fick en mardrömsstart – Alba ledde med 3–0 efter redan tio minuter.

– Det konstiga var att vi absolut inte lirade dåligt. De gjorde riktiga klassmål som volleyträffar och så. Vi hade mycket otur, säger Lindgren.

Sura jobbade sig in i matchen och började jaga reduceringsmål. Och man gjorde det lyckosamt.

24 sekunder innan den första perioden var slut hade Joel Hirvonen kvitterat. Där hade Sura en väldigt stark period i matchen.

– Spelarna visade stor moral när vi hämtade upp deras 3–0-ledning, säger Lindgren.

I mitten på den andra perioden var Sura i ledning med både 4–3 och 5–4 men Albas tyngd tog ut sin rätt och laget hämtade in båda gångerna.

– Det syntes att vi spelar i olika divisioner. Det skiljde en hel del. Vi gjorde trots allt säsongens bästa match och föll med flaggan i topp.

Är du mycket besviken?

– Klart man är besviken. Det är bittert. Man vill ju alltid vinna. Vi kan dock se tillbaka på en riktigt bra säsong. Vi har bytt spelsystem och hade många nya spelare i laget. Alla har gjort det kanonbra.

Bäst i Sura var Jack Kvist – som gjorde sin sista match i Suratröjan på ett bra tag. Nästa säsong spelar han med superligalaget IBF Falun.

– Jack var grym. Han slet så oerhört mycket. Det kommer att gå bra för honom i Falun.