Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är dags för Landsbygspartiet

Den politiska kartan håller på att ritas om

I mitten av december samlades ett 20-tal personer i bygdegården i Stjärnvik, Fagersta, för att starta upp ytterligare en lokal avdelning inom Landsbygdspartiet oberoende, nu region Västmanland/Bergslagen. Partiets ordförande Erika Sörengård var på plats och berättade bland annat om målsättningen att komma in i riksdagen redan 2018.

I det förra valet fick partiet representation i nio kommuner, från Luleå i norr till Svenljunga och Uppvidinge i söder. Den snabba utvecklingen beror enligt Erika på att landsbygdens folk upptäckt att det på riksplanet behövs ett parti som verkligen lyssnar på sina väljare.

Partiet är varken ett traditionellt vänster- eller högerparti, därav namnet oberoende, och kämpar inte enbart för landsbygdsfrågorna. Man vill att städerna ska behålla sin karaktär och bygga broar mellan stad och land, Kan HELA landet utvecklas kommer Sverige som helhet bli så mycket starkare och än mer konkurrenskraftigt.

I partiprogrammet finns frågor såsom geografisk differentiering av arbetsgivaravgifter, skattereducering för pensionärer, vård, skola, räddning och service även på små orter, svenskt jordbruk är en förutsättning för öppna landskap, närproducerat i skolor och vårdinrättningar, nej till GMO, bromsa immigrationen och säkra integrationen, utflyttning av offentliga jobb, kommunal beskattning av naturresurser och fastigheter och Swexit, gå ut ur EU

Det ska bli spännande att se om den höga målsättningen kommer att förverkligas. Detta uppstickarparti värnar starkt om en bättre livsmiljö i en decentraliserad och landsbygdsnära miljö.

Läs också: Stor efterfrågan på fibernät på landsbygd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel