Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är kul att lira i VSK nu”

Han sänkte Syrianska i derbyt. På söndag jagar han nya mål i ny toppmatch. – Det är väldigt kul att lira i VSK nu, säger VSK:s Filip Tronêt inför bortamötet mot Umeå.

Tre mål på sex matcher. Mittfältaren håller snittet med mål i varannan match som han lovade i VLT innan säsongen började.

– Det trodde jag nog inte riktigt själv på. Det har gått rätt bra hittills, säger han.

I måndags stängde han derbyt inför över 5 000 åskådare genom att göra VSK:s 3–1-mål.

– Häftigaste matchen i karriären hittills. Det har varit en väldigt skön vecka, säger 17-åringen.

I morgon väntar ny toppmatch, Umeå FC borta på Gammliavallen. VSK-truppen flyger från Bromma på förmiddagen.

– En lång resa men jag tror inte att den påverkar.

Ingen risk att ni är ”kvar” i derbyt?

– Det tror jag inte. Det får vi inte vara, det är en annan uppgift.

Umeå ligger på fjärde plats i norrettan, tre poäng efter VSK och har bland andra målfarlige forwarden Denny Persson i laget.

– De har gjort det bra hittills. Även om vi så klart går för en vinst så tror jag nog att vi är nöjda med en poäng när vi åker därifrån, säger han.

VSK-tränaren Kalle Granth säger så här om matchen:

– Umeå har gjort det som förväntats av dem. Vi har presterat mer än vad vi hoppats på. Två lag som alltså är bra och jag tror på en jämn match.

Forwarden Axel Johansson är skadad och mittfältaren Lucian Damianovici är avstängd. VSK tränar i dag och hur Granath formerar laget var inte officiellt i går kväll. Troligen blir det en liknande uppställning som inledde andra halvlek i derbyt.