Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är snuskigt på badhusen

När jag var grabb på 40-talet och besökte ett badhus med skolklassen så var kraven på hygien mycket stränga.

Vi kom inte in till bassängen utan mycket noggrann tvättning, duschning och kontroll. Badhusmiljön var på alla sätt mycket noga kontrollerad. Ingen kände sig diskriminerad av detta.

Men risken att bli smittad av olika infektioner var på detta sätt minimerad.I dag tycks allt vara tillåtet!

Man badar med kalsonger under badbyxorna, och ingen tvättning/duschning sker före bassängbesöket. Jättestarka parfymer sitter kvar på kroppen och lägger sig på vattenytan i bassängen.

Jag har en gång till och med hittat en stor skitkorv i skvalprännan. Badvakten verkade inte bli förvånad. Man går in med skitiga skor i omklädningen, och bryr sig inte om skyltningen mot detta.

Badhusen har blivit rena smittokällan. Ingen bryr sig!

Nu skall vi också acceptera påklädda människor i bassängen – väl påklädda kvinnor som kräver att få bada så med hänvisning till sin kultur. Där vill jag protestera!De regler som finns borde gälla alla för att eliminera smittsamma sjukdomar.

Sven Olof Blomster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare