Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det behövs ett kvalificerat omhändertagande av berusade ungdomar

Ingen alkohol under 18! Detta är en klok gammal regel som behöver aktualiseras. Enligt landstingets kartläggning Liv hälsa Ung dricker sig 26 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna i årskurs 9 berusade minst en gång i månaden. Motsvarande siffror i gymnasiets andra ring är 50 respektive och 43 procent. Siffrorna är alarmerande.

Västmanland har relativt hög frekvens av anmälda brott. Enligt en färsk utredning, På egna meriter, av professor Leif GW Persson är alkoholen en viktig orsak till våldsbrottslighet bland unga.

Det behövs ett kvalificerat omhändertagande av berusade ungdomar. Det kan röra sig om en enstaka olycklig tillfällighet med för mycket alkohol. Men väldigt ofta finns i bakgrunden psykosociala problem och/eller besvärliga personlighetsdrag med brister i impulskontrollen. Dessa ungdomar behöver vår hjälp.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel