Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det blev en rysare"

(Uppdaterad 18.32) Det blev ett drama med lyckligt slut för Irsta HF. Med en bolls marginal gick laget vidare till avgörande kval om en allsvensk plats.
– Ruggigt skönt, säger tränaren Andreas Jansson efter 23–32-förlusten mot Höör.

Irsta vann hemmamötet i första kvalrundan med tio bollar i onsdags. Kan tyckas säkert men var det alltså inte.

Västeråsarna gjorde en helt okej första halvlek. Höör hade 16–12 i paus.

Sedan kom raset som blev inledningen till rysaren. Skåningarna gjorde 7–1 fram till 22–13-ledning i början av andra.

– Vi blev bekväma, började passa i sidled och slutade gå på mål. Vi fick skalleproblem, vi har inte varit i den här situationen tidigare så det var nog flera som sprang runt och tänkte ”att vi kan inte förlora med tio”.

Jansson tog en timeout och bytte in mer erfarna spelare som Simon Fogbring och Mikael Karlsson. Fick bättre fart och gjorde 4–1 efter timeouten.

Underläge med sex bollar tio minuter från slutet. Då började Höör chansa. Tog snabba avslut och plockade ut målvakten och in med en extra utespelare i anfallen. Kröp närmare och närmare trots att inbytte Ronny Andersson storspelade i Irstamålet.

Irsta ledde med nio bollar när matchen gick in i sista minuten. Och slutet blev oerhört dramatiskt. Höör hade bollen med sekunder kvar och fick möjlighet att reducera. De gjorde en galen satsning, enligt Jansson, men blev avblåsta för offensiv foul.

– David Isomäki gjorde en kanongrej och de blev avblåsta, vilken lättnad.

Om Höör gjort ett mål till hade skåningarna tagit matchen till förlängning.

– Faktiskt imponerande av dem. De åkte på en näsbränna i Västerås, men reste sig väldigt starkt.

För Irsta fortsätter succésäsongen. Nästa kvalmotstånd blir allsvenska IFK Trelleborg i bäst av tre matcher. Vinnaren spelar i allsvenskan till hösten.

– Om Höör var storfavorit så är Trelleborg ännu större favorit.

Kval till allsvenskan

H65 Höör-Irsta HF 32-23 (16-12)

Mål, Irsta: David Isomäki 9 (3), Jonathan Perneheim 4 (1), Mikael Karlsson 2, Axel Morén 2, Jonas Daglund 2, Daniel Berg 2, Viktor Löfstedt, Daniel Grönvalls.

Irsta vidare med sammanlagt 61-60