Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det började med ett sommartorp

Hemma hos Anna och Niklas Forslund är den röda tråden i inredningen viktig. Hela hemmet ska kännas som en helhet.

En bit ut på landet, i Lospånga by utanför Dingtuna, bor Anna och Niklas Forslund med de tre barnen Matilda, Albin och Bo i ett rött hus med vita knutar. Det började med att

paret köpte ett litet torp på tomten för att ha som sommarhus, men de trivdes så bra att de flyttade ut dit på heltid. Sedan kom tre barn och ett torp på 30 kvadratmeter med sovloft kändes lite trångt. Så Niklas byggde ett till hus på tomten. Huset är i ett plan med fyra sovrum, två badrum och ett vardagsrum och kök i en öppen planlösning.

Från början ville Anna ha en herrgårdskänsla i huset men den har med tiden bytts ut mot en enklare och mindre krusidullig stil som hon själv säger. Bland annat har de

målat över den mörka parketten i hela huset med en vitbeige färg. Först fräste dock Niklas spår i parketten för att ge en känsla av plankgolv.

Anna bloggar om sin inredning i egna bloggen Vita rosor och förgätmigej. Bloggandet började när hon satt och nattade sonen Bo om kvällarna och läste bloggar under tiden.

– Det är verkligen en helt ny värld som har öppnat sig. Jag har fått så mycket kontakter.

Mycket av inredningen är arvegods eller loppisfynd som målats om. Brödet och fiskarna och loppisen på Bäckby hör till favoriterna. Anna har ett bra öga för vad som kan göras om.

– Det ska kännas i hjärtat direkt. Sedan jag började måla om saker ser jag möjlig-

heterna. Jag gillar saker med historia, som skänken i köket som är från farfar.

Även sofforna köptes begagnade, men

Anna köpte nya överdrag till dem.

– Det är ett sätt att tänka på miljön också.

Fast Anna är inte så mycket för att ta fram målartvätten och slipa det som ska målas.

- Jag bara kör.

Niklas däremot. Han är snickare till yrket och noggrann. Nu senast har han satt in två gamla dörrar mellan hall och vardagsrum. Dörrarna var inte raka för fem öre, men Niklas fick dem på plats.

– Jag är väldigt nöjd med hallen och dörrarna. Likaså med badrummen, säger Anna.

I de två badrummen syns den röda tråden, kaklet är detsamma och de svartvit-rutiga golven återkommer i både kök och hall.

Anna är kreativ och känner att hon måste hålla på med någonting. Om vintern blir det inredningen inomhus, om sommaren lever hon i trädgården. Just nu planerar hon en andra köksträdgård. Inomhus blommar det också av fikon, citron, pelargoner och andra blommor.

– Jag köpte på mig lite ovanligare pelargonsorter i år. De vinterförvarar jag i torpet.

Barnrummen går i tre olika färger. Bo har grönt, Matilda rosa och Albin blått. Varje rum är målat i vitt, och har olika tapeter men

i samma stil.

– Matilda hade tidigare en Josef Frank-

tapet, men hon vaknade på nätterna och

hade mardrömmar om den. Men jag tycker att barntapeter ska vara något för barnen att

titta på om kvällen när de ska sova.