Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det får vara värt en klump i magen"

Beslutet om att tacka ja var inte självklart. Men nu har Västerås egna popstjärna Loreen bestämt sig – och tävlar i Melodifestivalen 2012.

I går presenterade SVT artisterna som ska uppträda i de två första deltävlingarna i Melodifestivalen 2012. Bland artisterna finns Västeråsartisten Loreen Talhaoui, som gjorde succé i musiktävlingen 2011 med bidraget My Heart is Refusing me.

– Det känns spännande! Jag har velat fram och tillbaka ett tag men så tänkte jag att ”nu kör vi!”

Varför har du velat?

– Jag är analytiskt och har tänkt igenom vad det här innebär. Det är ju en tävling och väldigt psykologiskt påfrestande, samtidigt älskar jag att stå på scen och det här är ett sätt att nå ut till en massa människor. Så det får vara värt en klump i magen och lite ångest, skrattar Loreen.

I Melodifestivalen 2011 skrällde debutanten och gick vidare till Andra chansen där hon sedan åkte ut. Men under året har hennes My heart is refusing me toppat nedladdningslistorna och hennes senaste singel Sober spelas flitigt på radiostationerna.

– Det känns helt overkligt, det känns verkligen som att folk accepterar mig som jag är.

Låten som Loreen kommer att framföra i den första delfinalen i Växjö, där hon tävlar mot artister som bland annat The Moniker, Thorsten Flinck, Sean Banan och Afrodite heter Euphoria och är skriven och komponerad av Thomas G: son och Peter Boström.

– Det är en väldigt dramatisk låt. Den har sjukt mycket känsla och dynamik. Den har en hoppfullhet men med viss melankoli, som jag älskar! Scenmässigt kan man vänta sig en upplevelse, det kommer vara oväntat.

Lärde du dig nåt i din första medverkan i Melodifestivalen som kommer göra att det känns lättare den här gången?

– Förra gången var jag nervös, jag har ett kontrollbehov men visste inte riktigt vad nästa steg var under de där dagarna. Nu vet jag vad det innebär att vara med, det känns bättre. Den här gången kommer det att vara lättare fokusera.

Vad tycker du om konkurrensen?

– Jag bryr mig inte så mycket om att vinna, det får bli som det blir. Men Thorsten Flinck har en otrolig pondus och intensitet som kreatör och aktör, det är en ära att få stå på samma scen som Thorsten.

I slutet av förra veckan var Västeråstjejen Loreen, som numera bor i Stockholm, hemma i Västerås för att uppträda och motta pris på Style Awards på Pluto.

– Det var så kul! Jag har längtat tillbaks till Västerås, det känns verkligen hemma när jag åker dit. Västerås har en skön stämning som jag uppskattar.