Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns ingen straffskatt för pensionärer

Tre socialdemokrater från Västerås talar i ett inlägg om hur bra allting blivit tack vare S. Man glömmer att tala om att den högkonjunktur vi befinner oss i dels är Internationell, dels har åstadkommits av flitiga och driftiga företagare och deras anställda.

Stefan Löfven har ju blivit känd för att då och då slira med faktauppgifter, men jag tycker att det är oförskämt att kalla den skatterabatt som den borgerliga regeringen införde för "straffskatt". Debattörerna vet givetvis att det är så att de som fortsatte att arbeta efter pensioneringen fick ett skatteavdrag för att locka dem att jobba ett tag till och då bidra med mer skatt. Det finns ingen straffskatt för pensionärer.

För övrigt kan man notera att S i Västerås är dåliga på att hjälpa företagsamhet i största allmänhet, även om man någonstans långt inne hjärnan förstår att det är företagen som lojalt betalar in en av världens högsta skatter.

CA Lundqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare