Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns viktigare saker än ny hockeyarena

Annons

Jag har sedan mitten av 80-talet med passion följt VIK och deras resa upp och ner i seriesystemet. Den 16:e april 1988 är ett datum jag aldrig glömmer – då slog drömmen om Elitserien äntligen in. Klubben har haft en makalös förmåga att trollbinda oss idrottsintresserade västeråsare, trots motgångar.

Men jag känner att någonstans har det blivit fel då jag läser fredagens artikel och Patrik Zetterbergs uttalande om att "Rent generellt tycker jag nästan att det är pinsamt att de styrande inte ser mer intresse i att skapa bättre förutsättningar för elitidrott i stan."

VIK spelar idag i en fullt fungerande arena, nä inte landets bästa och finaste men fortfarande fullt fungerande. Titta på klubbar som AIK och Oskarshamn på plats 1 och 2 och deras arenor. Snegla på Karlskoga, Björklöven, Västervik, Almtuna, Tingsryd som absolut inte har arenor i klass med Västerås.

I vad ligger det pinsamma att staden måste se till att prioritera skolan, få fler behöriga lärare, bättre förutsättningar i förskola, en äldreomsorg värdig våra äldre, förnya stadens IT, hålla anläggningar som är till gagn för alla medborgare och investera i museum som drar till sig turister och så vidare?

Det finns faktiskt 135 000 medborgare som inte går på ishockey och har andra krav på sin kommun. Vilket av detta tycker VIK och Patrik Z ska prioriteras ned? Med en konkurs och en rekonstruktion under 2000-talet och en förstående kommun som varit tillmötesgående vid släpande betalning för hyror skulle lite ödmjukhet vara klädsamt.

VIK-supporter och kommunmedborgare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons